Головна » 2017 » Листопад » 28 » День пам'яті жертв Голодомору
12:45
День пам'яті жертв Голодомору

      25 – листопада 2017 р. в с. Купновичі біля символічної могили відбувся вечір-пам’яті присвячений 84 – 85 річниці голодомору: «Скорботний 33-й»

      Розпочався захід панахидою, яку відправив о. Володимир, після чого він висловив співчуття тим, хто пережив ці страшні події і побажав усім присутнім, аби ні вони ні їхні нащадки ніколи не зазнавали таких страшних мук.

      Продовжили захід діти та молодь, які декламуванням віршів вшанували усіх безневинно убитих, та нагадали присутнім про нелюдське ставлення радянського режиму до народу, який хотів відстояти свою незалежність і самостійність.

      Адже усім відомо, що геноцид українського народу мав лише одну мету – знищити українську еліту, носіїв культури і національності, та помститись за спротив населення проти колективізації, та відстоювання себе, як окремого народу, який не хотів мати нічого спільного з прогнилою радянською ідеологією.

     Саме прагнення українців будувати своє майбутнє так,  як вони того хотіли, а не так як нав’язувала їм комуністична система, призвело до однієї з найбільших трагедій людства.

      І тому сьогодні вшановуючи пам'ять тих, що були замордовані, поховані живцем і помирали в страшних муках від голоду, ми доводимо усьому світу, що їхня жертва не була марною. Що їхнє прагнення до свободи не загинуло, а живе в нас. І доки ми пам’ятатимемо про це доти ми лишатимемось нацією.

 

 

Захід підготувала і провела:

Бібліотекар Береська Г. О.

Переглядів: 371 | Додав: viytovycholya | Рейтинг: 0.0/0