Головна » 2017 » Травень » 21 » День вишиванки в с. Купновичі
23:31
День вишиванки в с. Купновичі

     18 травня - "День української вишиванки", тому в цей день в приміщенні бібліотеки с. Купновичі відбулося свято: "День вишиванки єднає українців".

      Всеукраїнське свято "День української вишиванки" було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році. Вона зауважила, що студенти досить часто одягають вишиванки на пари, і одного разу запропонувала одногрупникам один день у році присвятити вишиванці.

       У перший рік свята у 2007 році вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

     Провідну роль у започаткуванні моди вдягання вишиванки під піджак часто надають І. Франкові, який "відрізнявся од загалу своїм костюмом - вишиваною сорочкою серед пишних комірців і краваток".

      Саме у костюмі й вишиванці Франко зображений на 20 - гривневій купюрі, знайомій кожному з нас.

     Тому сьогодні до цього свята долучились діти, юнацтво та молодь с. Купновичі. Вони одягнулися в вишиванки тим самим продовжуючи славну традицію та підтримуючи патріотичний дух своєї країни.

     Отож, знаючи, що молоде покоління не тільки бережно ставиться до старих традицій, але й придумує нові, ми можемо бути певні, що культура українського народу буде жити доти, доки живий її народ…

    

 Підготували і провели це свято:

 Бібліотекар Береська Г. О.

Директор НД Чіх С. П.

Переглядів: 539 | Додав: Andrij_Sh | Рейтинг: 0.0/0