Головна » 2018 » Січень » 22 » Хрещення Господнє
09:29
Хрещення Господнє

 

Різдвяна ніч, зоря і тиха свічка!

Святковий стіл, колядка і дідух!

Нехай любов всіх зігріває вічно,

Добро і мир до хати увійдуть!

    Різдвяний цикл зимових свят розпочався співом колядників і віншувань. У с.Ваньковичі дитячий та юнацькі вертепи від хати до хати приносили звістку про народження Христа. 9 січня у приміщенні Народного дому відбулося театралізоване різдвяне дійство: "Возвеселімся всі купно нині" Народні віншування, дзвінка українська коляда, герої вертепу, усіх учасників та глядачів об'єднало Різдво. У залі панувала родинна атмосфера, всі глядачі поринули у таїнство народженого Ісуcа, прославляли його та радісно колядували.

     Окрасою свята був виступ ВІА "Стривігор" Вони колядками та піснями славили Бога і своїми "золотими" голосами чудово донесли до людей радість Різдва Христового. Отець Назар завершив виступ і склав подяку усім учасникам свята.

      19 січня організовано заходи до відзначення свята Хрещення Господнього. У ставку, що розташований у центрі села настоятель храму отець Назар провів обряд освячення води. Молодь села весело та гучно, символізуючи духовну та фізичну міць за старовинним звичаєм на Водохреща занурювалися у крижану воду, щоб зміцнитися, оздоровитися від різних недуг та очиститися від гріхів. Молодь весело і активно провела свій час, після чого учасники вокального колективу Народного дому весело із щедрівкою та віншуваннями від хати до хати ішли прославляти, величати Христа.

 

 

Заходи підготували та провели директор НД Щеп'як О.М,

зав.бібліотекою Кравчинин Г.М

 та молодь і юнацтво села.

Переглядів: 426 | Додав: viytovycholya | Рейтинг: 0.0/0