Головна » 2018 » Листопад » 16 » Любіть Україну і мову її солов’їну
09:15
Любіть Україну і мову її солов’їну

    День  української  писемності  і  мови ми відзначаємо 9 листопада.  Це  свято  вшановує  вся  наша  держава.   Бо  мова -  життя  духовного  основа.    Суспільство  не  може  існувати  без  мови -  засобу  спілкування  між  людьми,  засобу  вираження  думки   і   передачі  досвіду  сучасникам  і наступним  поколінням.
    З нагоди свята української писемності та мови у шкільній бібліотеці села Чернихів проведено бесіду та організовано книжкову виставку «Любіть Україну і мову її солов’їну». На виставці розміщено вислови про мову, відомих людей П. Грабовського, О. Олеся, І. Франка. Діти познайомились з історією походження української мови, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками – словниками.    
    Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.



Підготувала та провела
бібліотекар Процко Х.П.

Переглядів: 424 | Додав: Andrij_Sh | Рейтинг: 0.0/0