Головна » 2019 » Березень » 13 » Наша дума, наша пісня не вмре, не загине!
15:04
Наша дума, наша пісня не вмре, не загине!

      Для кожного українця Тарас Шевченко не просто поет, а й апостол правди, заступник знедолених, провидець, великий патріот та один з найбільших революціонерів нашої нації. Адже кожна сторінка "Кобзаря" - це палкий заклик любити свій народ і край, пророчий осуд усякої неправди і неволі, рішучий осуд насильства, релігійного лицемірства та соціальної несправедливості. І хоча минає 205 років від дня його появи на світ, та значущість цієї постаті і його слів не зменшується, навпаки зростає. З нагоди такої великої дати - 205 років від дня народження поета в НД с. Острів відбулися заходи присвячені цій знаменній даті. 9.03 - літературний захід «Тарасові слова - то правда жива», 10.03 - тематичний вечір "Наша дума, наша пісня не вмре, не загине..."

Вечір відкрив хор піснею «Заповіт». Далі були виконані хорові твори: «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи мої». Вечір продовжив чоловічий ансамбль у виконанні якого прозвучали пісні: «Ой у полі верба», «Світи місяченьку». Вокальний дівочий ансамбль виконав пісні: «По діброві вітер виє», «Ой піду я на долину».

      Як неможливо уявити собі Тараса Шевченка без України, так неможливо уявити собі Україну без Шевченка. Тож у виконанні нар. фольк. анс. «Калинонька» прозвучали пісні про Україну, квітучий край, бистрі ріки, сині гори і талановитий співучий народ.

      Один із образів творчості Шевченка - образ знедоленої жінки. Нещасний в особистому коханні Т. Г Шевченко найвищу і найчистішу красу світу бачив у жінці - матері. І цю сторінку творчості Шевченка ми відтворили на сцені. I дія вистави «Мати – наймичка».

      Життєвий і творчий шлях Шевченка добігає кінця.

                                                                                      Та сил в співця вже не було,

                                                                                                          Остання пісня продзвеніла

                                                                                                    І в небо тихо піднялась

                                                                                                  Душа поета наболіла.   

         У виконанні хору звучить пісня «Спи, Тарасе, батьку рідний».

      На закінчення вечора виходять наймолодші учасники художньої самодіяльності, вони декламують вірші і кладуть квіти до портрета Т. Г. Шевченка. Всі учасники вечора і присутні взалі виконують пісню «Тарасе наш».

Захід провели:

директор НД с. Острів О. Барабань

Художній керівник У. Кабай.

 

Переглядів: 503 | Додав: viytovycholya | Рейтинг: 0.0/0