Головна » 2017 » Січень » 27 » Оголошення Самбірського об’єднаного управління Пенсійного фонду
10:24
Оголошення Самбірського об’єднаного управління Пенсійного фонду

АКТУАЛЬНО!

 

Шановні мешканці Львівської області!

 

Львівська обласна державна адміністрація засвідчує свою відповідальність перед Вами щодо підвищення якості життя в області.

З цією метою проводимо інформаційну кампанію з приводу розяснення

умов законодавства про працю.

Доводимо до відома, що з 1 січня 2017 року в Україні розмір мінімальної заробітної плати становить 3200 гривень.

А це означає, що розмір зарплати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної зарплати.

Чимало роботодавців ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати і, бажаючи уникнути зайвих, на їхню думку, витрат, видають працівникам зарплату в “конвертах”.

Погодившись на одержання зарплати в конвертах, Ви свідомо обкрадаєте самі себе.

Нагадуємо, що тільки офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним.

Пам’ятайте, що працівник, який отримує зарплату в "конверті"  офіційно вважається непрацюючим.

Йому не зараховується страховий стаж, а відповідно:

- він не буде одержувати пенсію по віку;

- його можуть звільнити в будь-який час, без жодних компенсацій.

- у нього немає права на відпустку;

- права на оплату лікарняних та допомогу по безробіттю;

- права не працювати у вихідний та святковий день;

- права на охорону праці;

- права на соціальне страхування.

УВАГА!!!

У 2017 році змінюється розмір пенсійного забезпечення!!!

Мінімальний розмір пенсії за віком становитиме:

– з 1 січня 2017 року – 1247 грн;

– з 1 травня 2017 року – 1312 грн.;

– з 1 грудня 2017 року – 1373 грн.

У випадку порушення Ваших прав щодо нарахування (отримання) заробітної плати та пенсії, повідомляйте про це Головне управління Держпраці у Львівській області (м. Львів, вул. Міцкевича, 8, тел. 235-76-73) або Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації (м.Львів, вул. Митрополита Андрея, 10, тел. 261-31-07)

Львівська обласна державна адміністрація гарантує, що готова вислухати
і допомогти кожному з Вас, адже:

легалізація заробітної плати – це гідне забезпечення Вашого майбутнього !!!

 

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛЬВІВЩИНИ!!!

Для оперативного вирішення Ваших проблем у Львівській обласній державній адміністрації діє

 

ГАРЯЧА ЛІНІЯ 112

Звернувшись на «гарячу лінію», Ви зможете:

  • Вирішити  проблемні питання стосовно:
  1. Комунальних послуг
  2. Соціального захисту, охорони здоров’я
  3. Стану автомобільних доріг
  4. Пасажирських перевезень
  • Миттєво з’єднатися з екстреними службами

 

Будь-яке Ваше звернення не залишиться

без уваги органів влади!!!

 

До уваги працедавців!!!

Підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року!

 

Законом України “Про Державний бюджет України на 2017 рік” з 1 січня 2017 року встановлено місячну мінімальну заробітну плату в розмірі 3200 грн., з якої повинні бути сплачені усі податки та єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

 

Легалізація заробітної плати сьогодні актуальна з двох причин:

1) збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, у т.ч. до Пенсійного фонду України;

2) соціальні гарантії для найманих працівників, розмір яких залежить від тривалості страхового стажу.

 

На сьогодні мінімальний страховий стаж для призначення пенсії повинен становити не менше 15 років.

Для зарахування до страхового стажу в повному розмірі одного місяця з 1 січня 2017 року сплачена сума ЄСВ повинна бути не менше ніж  704 грн. (3200 грн. (мінімальна зарплата) х 22% (розмір ЄСВ)).

 

Якщо працівник отримує зарплату в “конверті” і роботодавець не сплачує із його зарплати ЄСВ, цей період не буде зарахований до страхового стажу найманого працівника, у зв’язку з чим розмір пенсії буде меншим.

 

Кожен найманий працівник має можливість контролювати нарахування йому заробітної плати зареєструвавшись на Веб-порталі Пенсійного фонду України та щомісячно перевіряти з якої заробітної плати сплачено ЄСВ, яку тривалість страхового стажу йому зараховано. Таку інформацію він може отримати і безпосередньо в органах Пенсійного фонду України.

 

Слід пам’ятати, що повна виплата заробітної плати та сплата єдиного внеску - обов’язок кожного працедавця щодо забезпечення соціального захисту своїх працівників.

 

Шановні роботодавці будьте відповідальними перед людьми, які працюють на Ваш добробут!!!

 

 

 

 

Як впливає неофіційна заробітна плата на майбутні соціальні виплати

З 1 січня 2017 року мінімальний розмір заробітної плати найманих працівників становить 3200 грн. Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.

Розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати. Підвищення заробітної плати не може бути підставою для звільнення працівників або для переведення на неповний робочий день. Своєчасна й повна сплата платежів у Пенсійний фонд України, а також забезпечення заробітною платою працівників не менше мінімальних соціальних стандартів – це обов’язок кожного роботодавця щодо соціального захисту своїх працівників. 

На сьогодні відносини між роботодавцями та найманими працівниками нерідко не відповідають нормам чинного законодавства, а виплата заробітної плати здійснюється “у конвертах”, або у розмірах, менших за мінімальну заробітну плату.

Влаштуватися на роботу без укладання трудового договору на сьогодні можна без проблем. Ненормований робочий день, відсутність оплати лікарняного та відпустки, залежність розміру заробітної плати виключно від роботодавця, відсутність записів у трудовій книжці та несплата внесків до Пенсійного фонду України – це неповний перелік порушень вимог трудового законодавства роботодавцями, які нехтують своїми обов'язками щодо офіційного оформлення своїх робітників.

Якщо працівник отримує зарплату в “конверті” і роботодавець не сплачує із його зарплати єдиного внеску, цей період не буде зарахований до страхового стажу найманого працівника.

Страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі, не менше, ніж мінімальний страховий внесок. Для зарахування до страхового стажу в повному розмірі одного місяця з 1 січня 2017 року сплачена сума єдиного внеску повинна бути не менше ніж 704 грн. І чим більший заробіток, з якого сплачений єдиний соціальний внесок, тим більший розмір соціальних виплат очікує застраховану особу в майбутньому.

Пенсійний фонд надає можливість найманому працівнику здійснювати постійний контроль за даними, що впливають на його пенсійні права та дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення в управління Фонду. Для цього необхідно зареєструватись на Веб-порталі Пенсійного фонду України. Таким чином найманий працівник зможе щомісячно перевіряти з якої заробітної плати сплачено внески, яку тривалість страхового стажу йому зараховано. Таку інформацію він може отримати і безпосередньо в органах Пенсійного фонду України.

Самбірське об’єднане управління Пенсійного фонду України у Львівській області в черговий раз звертається до найманих працівників – вимагайте від своїх роботодавців офіційного оформлення трудових відносин та виплату заробітної плати відповідно до законодавства, не погоджуйтесь на виплату заробітної плати в “конверті”.

Для отримання додаткової інформації та для реєстрації на ВЕБ порталі ПФУ заходьте до управління за адресою: м.Самбір, вул.Козацька, 6

 

Заступник начальника

управління Самбірського обєднаного управління

Пенсійного фонду України

Н.Кубяк

 

Переглядів: 409 | Додав: Andrij_Sh | Рейтинг: 0.0/0