Головна » 2017 » Листопад » 10 » Рідна мова чиста , як роса!
10:16
Рідна мова чиста , як роса!

               

       

        Всі ми знаємо , що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.  Тому 9 листопада 2017 року в приміщенні бібліотеки с. Купновичі відбулося свято до Дня української писемності й мови : " Рідна мова чиста, як роса."

       Так само, як у кожної людини є одна мама, так і мова рідна лише одна. Бо це мова, яку ми всі чуємо змалку, якою ми промовили перші слова. Ця мова зрозуміла усім нам, бо без мови немає народу. Вона мов кринична вода, яку черпаєш, а їй немає ні кінця ні краю. Українська мова багата не тільки в піснях, а й у побуті.

      Українська мова - це невичерпна духовна скарбниця, в яку народ безперервно вносить свій досвід, своє минуле, теперішнє і майбутнє. Мова - це канва, на якій кожна людина вишиває узори свого життя. Адже мова - це серце нації, а нація - це особистість. Окрім того, мова - це саме життя. Не буде мови - не буде народу; не буде народу - не буде нації, не буде нації - не буде держави.

       Розуміючи  значення цього свята для всього українського народу, діти та молодь нашого села з радістю долучились до святкування цієї знаменної події. Вони декламували твори відомих українських авторів, показуючи тим самим багатий культурний аспект української мови, її милозвучність та багатство.

      Адже цілий світ визнав, що українська мова - чудова, мелодійна, багата. Тож шануймо, не забуваймо і любімо її всім серцем і всією душею.

 

 

Захід підготувала і провела :

 Бібліотекар Береська Г. О.

 

 

Переглядів: 525 | Додав: viytovycholya | Рейтинг: 0.0/0