Головна » 2018 » Березень » 13 » Шевченкові думки переживуть віки
08:48
Шевченкові думки переживуть віки

«І мене в сім'ї великій

В сім'ї вольній, новій,

Не забудьте пом'янути

Не злим, тихим словом»

 

     У 2018 році Україна відзначає 204 річницю від Дня народження видатного поета, художника, патріота України, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка.

     В рамках святкування Шевченківських днів у Народному домі села Ваньковичі 11 березня проведено годину поетичного спілкування: «Шевченкові думки переживуть віки». Про нелегке дитинство Тараса Григоровича Шевченка, його любов до рідного краю, до місця, де народився і виріс, присутні переглянули фільм: «На вічнім шляху до Шевченка». Під час заходу діти читали твори «Думи мої, думи мої», «Зоре моя вечірняя», «На панщині пшеницю жала» та інші.

     Народ, який має такого поета, як Шевченко, і таку вічну книгу, як «Кобзар», - безсмертний. Кобзар зібрав кожну сльозину, найменший стогін болю кріпака. Духовну велич і красу народу підніс на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ - про це розповіла бібліотекар Кравчишин Г.М.

     Доповнювала захід книжкова виставка: «Тарас Шевченко живе і промовляє...», яку підготувала бібліотекар Кравчишин Галина. Годину поетичного спілкування завершили твором «Заповіт».

 

Захід підготували і провели:

Щепяк О.М. та Кравчишин Г.М.

Переглядів: 425 | Додав: viytovycholya | Рейтинг: 0.0/0