Головна » 2017 » Жовтень » 12 » Слава осяяна розумом
08:40
Слава осяяна розумом

       11 жовтня 2017 року в приміщенні бібліотеки с.Купновичі відбулась година історичного пошуку: "Слава осяяна розумом" (345 років від дня народження П.Орлика (1672-1742), гетьмана України).

        Пилип Орлик не просто чергова видатна постать в українській історії, а й видатний державний діяч, чия Конституція прославила нашу державу, як першу демократичну державу у світі. Саме він заклав підвалини українського демократизму, саме його революційна натура та бажання допомагати людям дозволили нам отримати теперішню самостійність. Говорячи про самого Орлика можна сказати, що він був людиною висококультурною, європейцем в повнім розумінні цього слова... Він належав до людей барокової доби, просякнутих глибокою релігійністю... Життя примушувало його до компромісів, але душа залишалася чесною і щирою, здатною до найбільших обмежень і самопосвяти.

        Отож, дана історична година, на якій були присутні діти нашого села, має для них неабияке значення, адже правильне виховання на патріотичній основі є запорукою процвітання нації. Діти  уважно слухали про видатні, та значущі справи гетьмана, та активно цікавились його політичною діяльністю, захоплювались його патріотизмом та відданістю народу. Своїми діями П.Орлик продемонстрував їм, що завжди є можливість залишатись принциповими і непохитними у справі здобуття незалежності України.

  

Захід підготувала і провела:

Бібліотекар с. Купновичі Береська Г. О.

Переглядів: 419 | Додав: Andrij_Sh | Рейтинг: 0.0/0