Головна » 2019 » Березень » 18 » Слово Кобзаря – джерело невмирущого духу
08:39
Слово Кобзаря – джерело невмирущого духу

              В дні перемог і в дні поразок

              В щасливі дні і в дні сумні

              Іду з дитинства до Тараса,

              Несу думки свої земні.

                       (Ю. Рибчинський)

      Т.Г.Шевченко – це слава і гордість українського народу, який всі свої сили та життя  віддав служінню своєму народу. Його поезія от уже понад сто років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.

      10 березня 2019 року  у приміщенні Народного дому с. Ваньковичі проведено літературну годину «Слово Кобзаря – джерело невмирущого духу»  присвячену 205 річниці від дня народження Т.Г.Шевченка. Присутні з великою цікавістю слухали ведучих про нелегке дитинство Т.Г. Шевченка, його любов до рідного краю, до місця де він народився та виріс, а також дізналися про творчість Тараса Григоровича не тільки як поета, але і як художника та познайомилися з його мистецькою спадщиною. Під час заходу діти декламували свої улюблені вірші з «Кобзаря».

      Учасники вокальної групи виконали твори: «Думи мої, думи мої», «Стоїть гора високая», «По діброві вітер віє», «Заповіт».

      Бібліотекар Кравчишин Г.М. ознайомила присутніх з книжковою виставкою «Єднаймо душі словом Кобзаря!»

      У наш час творчість Шевченка стала невід’ємною часткою духовного життя народів світу, їх зброєю в  боротьбі за суспільну думку, мир, свободу й демократію. Минатимуть роки, змінюватимуться покоління та твори великого Кобзаря завжди будуть новими і актуальними.

 Захід підготували та провели:

 Галина Кравчишин та Ольга Щеп‘як.

 

Переглядів: 313 | Додав: viytovycholya | Рейтинг: 0.0/0