Головна » 2018 » Травень » 14 » Тематичний вечір: "Тепло материнської любові"
14:49
Тематичний вечір: "Тепло материнської любові"

     13 травня в Народному домі с.Острів за участю народного фольклорного ансамблю "Калинонька" і учасників дитячої художньої самодіяльності проведений тематичний вечір присвячений Дню Матері: "Тепло материнської любові".

     У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакитті пташиний спів, коли травами і квітами замаїться земля, теплий весняний вітер приносить до нас Свято Матері. Вперше в Україні це свято відзначали в 1929 році у Галичині. Символом пам'яті стала квітка на грудях у дітей. Рожева - означала шану живій матері, біла - померлій.У 40-ві роки це свято було заборонено. В наші часи його знову відроджено. Ми кожного року чекаємо травня, щоб віддати поклін Матері - Берегині національних і людських ідеалів.

     І сьогодні, на цьому святковому вечорі, вшановували всіх матерів:

Матір - котра нас на світ привела;

Матір кожної дитини, навіть сироти;

Велику матір - Україну

Матір усього світу - Божу Матір.

 

     На цьому вечорі прозвучали твори:

«Аве Марія» - у виконанні Т. Хорушко. «Мамина коса», «Питала мати далини», «Летіла зозуля», «Край села стоїть хатина», а також віночок українських народних пісень у виконанні народного фольклорного ансамблю «Калинонька». «Мамо - голубко моя» - у виконанні тріо: К. Ванівської, І. Нємої, та Х. Пастернак. «Посіяла мати» - у виконанні Ванівської К. А також в'язаночку пісень у виконанні наймолодших учасників художньої самодіяльності НД с. Острів.

     Слід відмітити прекрасних ведучих Христину Пастернак та Івана Стебельського, а також троїсті музики, які є душею не тільки ансамблю "Калинонька", а й усіх учасників художньої самодіяльності, адже всі пісні виконувалися під їх супровід. Це: Юрій Хурхач, Віталій Прозор, Богдан Макар, Зеновій Цісінський та Йосип Папіш.

Захід провели:

Директор НД - О. Барабань

Художній керівник - У. Кабай

Переглядів: 400 | Додав: viytovycholya | Рейтинг: 0.0/0