Головна » 2017 » Листопад » 28 » Вогонь скорботи в серці навіки!
14:19
Вогонь скорботи в серці навіки!

У той рік заніміли зозулі,
Накувавши знедолений вік,
У той рік І гілля, і коріння –
Все трощив буревій навкруги...
І стоїть ще й тепер Україна
Як скорботна німа край могил.

     25 листопада 2017 року у с. Ваньковичі біля могили Незалежності борців за волю і долю України проведено годину-реквієм до Дня памяті жертв Голодомору: Вогонь скорботи в серці навіки.

     Рівно о 16 годині церковні дзвони нагадали нам про смерть мільйонів безневинних людей, що загинули від голоду. Запалена свічка у руках дітей супроводжувалася хвилиною мовчання, вона єднала всіх людей світу в пам'ять про жертви Голодомору – геноциду українського народу та політичних репресій.

     Діти з великою цікавістю слухали розповіді, які ознайомили їх із трагічними роками, нагадали про мільйони не винних жертв яких вже ніколи не повернути. Голодомор - це великі втрати, яких цифрами не зміряти. У могили пішли найкращі. Гинули працьовиті, талановиті, здорові духом і тілом, які мислили і протестували – все це винищувалося з корінням.

     Запалімо і ми свою свічку, зігріваючи душі тих, кого у 32-33 роках не відспівували, не оплакували, не проводили, не поминали. І нехай кожна душа, що на небі скоштує кусочок хлібини яку принесло їм сьогоднішнє покоління.

 

 

Захід підготували і провели:

директор НД Щеп’як О.М.

та бібліотекар Кравчишин Г.М.

Переглядів: 373 | Додав: viytovycholya | Рейтинг: 0.0/0