Головна » 2017 » Листопад » 6 » Засідання Методичної ради Луківської ОТГ
10:57
Засідання Методичної ради Луківської ОТГ

        2 листопада 2017 року у закладах освіти Луківської ОТГ проводилися засідання Методичної ради відділу соціально-гуманітарної політики.  

    На базі Луківського НВК працювали учасники творчої групи вчителів біології, хімії, історії, географії, правознавства, основ здоров’я Луківської ОТГ над темою “Діяльнісний підхід, як необхідна умова розвитку вмінь і навичок учня, застосування здобутих знань у практичних ситуаціях”. Засідання розпочав голова творчої групи Рибак Б.В. з доповіді на тему: «Діяльнісний підхід та формування ключових компетентностей учнів». Під час засідання учасники обговорювали раціональні шляхи викладання навчальних предметів у 9 класі. Розвиток в особистості життєво важливих компетентностей може дати людині можливості орієнтуватись у сучасному суспільстві, інформаційному просторі, швидкоплинному розвиткові ринку праці, подальшому здобутті освіти. Заключною роботою стала презентація з цієї проблеми вчителя біології Луківського НВК Рибак В.А. «Формування ключових компетентностей». За круглим столом учасники засідання також поділилися цікавими публікаціями у фахових журналах.

 

На базі Чернихівської школи учителі творчої групи гуманітарного циклу  зібрались на чергове засідання, яке проводилось у формі семінару-практикуму. «Інтегровані уроки як засіб стимулювання творчих здібностей учнів» проблема,  яку обрали для обговорювання учителі - гуманітарії.

 Засідання розпочала вчитель англійської мови Чернихівської СЗШ І-ІІ ст. Найденко  Н.В. з доповіді–презентації  «Інтегрований урок – шлях до цілісного сприйняття учнями навколишнього світу».

 Учителі  переглянули відео з фрагментами інтегрованих уроків у 1 класі (математика, англійська мова) «Повторення числового ряду» та у 8 класі (зарубіжна література, музика, англійська мова) «Трагедія В. Шекспіра Ромео і Джульєтта».  Мендак О.М. вчитель  зарубіжної літератури Чернихівської СЗШ та Найденко Н.В. зробили  аналіз проведених уроків.

Майстер-клас «Впровадження інтерактивних вправ при розробці інтегрованого уроку з української мови та основ здоров’я для учнів 7 класу з теми «Дієслово»» провела вчитель української мови та літератури Чернихівської СЗШ  Рибак Г.Б.

Працюючи над проблемою інтегрованих уроків, учасники семінару розкрили сутність інтеграції як інноваційної форми роботи в навчанні та розглянули причини потреби інтегрованого навчання.

Учасники семінару отримали буклети  «Як провести інтегрований урок» з практичними рекомендаціями з проведення інтегрованих уроків.

 

 

Переглядів: 730 | Додав: Andrij_Sh | Рейтинг: 0.0/0