Головна » 2018 » Жовтень » 9 » Читай як ми! Читай краще за нас! Читай разом з нами!
10:22
Читай як ми! Читай краще за нас! Читай разом з нами!

«… Так, я книгар
Не лікар, не аптекар,
Не інженер, не вчитель,
не банкір…
Я – більше: я книгар!
Бібліотекар!
Потрібен я – всьому наперекір».


      Бібліотека – храм добра і знань, до якого приходять ледь навчившись читати. А працівники бібліотек, які обслуговують дітей, докладають багато зусиль, уміння, винахідливості, щоб для маленьких читачів бібліотека стала казковою домівкою.
      Так сталось, що на перехресті доль поєднались дві давні професії – вчитель і бібліотекар. Обидві покликані дібрати ключик до кожного дитячого серця і бути поводирем у храмі людського духу. Адже, дитячий талант як квітка, розцвітає там, де її леліють, оберігають, де про неї турбуються і підтримують. Дитина через книгу пізнає світ, реалізовує свої творчі потреби, естетичні та літературні уподобання. Адже, дитяча література живить розум, уяву дитини, відкриває їй нові світи та є могутнім засобом особистого духовного розвитку.

      30 вересня 2018 року у с. Ваньковичі в день Всеукраїнського дня бібліотек та з нагоди 100 річчя з дня народження видатного українського педагога, дитячого письменника Василя Олександровича Сухомлинського проведено Флеш-моб «Читай як ми! Читай краще за нас! Читай разом з нами!»

      Твори Сухомлинського формують у дітей найголовніше — людяність. Вони вчать маленьких читачів відрізняти гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати менших.

      Всі бажаючі мали можливість ознайомитися з біографією та творчістю

В. О. Сухомлинського, прочитати чи послухати його твори.

 

 

Захід підготували та провели:

бібліотекар Кравчишин Г.М.

та директор НД Щепяк О.М.

Переглядів: 403 | Додав: viytovycholya | Рейтинг: 0.0/0