Головна » 2017 » Червень » 29 » День Конституції – як День Соборності України
23:15
День Конституції – як День Соборності України

       28 червня 2017 року в приміщенні бібліотеки с. Купновичі відбулося свято: «День Конституції – як День Соборності України».

       28 червня ми святкуємо День прийняття Конституції України. Важким і довгим був шлях нашої держави до справжньої незалежності. Скільки крові і сліз було пролито нашими земляками, щоб сьогодні нам милував око синьо – жовтий прапор і Володимирський тризуб, щоб могли ми вільно, на повен голос заспівати : «Ще не вмерла України».

      Конституція – це основний Закон держави, що має найвищу юридичну силу, і встановлює засади політичної, правової та економічної систем держави. Знання історико – правових традицій стражденного шляху, пройденого нашою Україною, є надзвичайно корисним та вкрай необхідним, а бере вона початок ще з часів Київської Русі. В ХІ ст. могутнім князем Я. Мудрим був складений перший державний документ, який визначав права всіх верств суспільства у князівстві.

       У 1710 році український гетьман П. Орлик склав першу демократичну Конституцію. Цей документ уперше встановлював державний суверенітет України й визначав її кордони. У 1918 р. на сесії Української Центральної Ради було затверджено Конституцію Української Народної Республіки. ЇЇ автором став М. Грушевський. А 24 серпня 1991 року Україна заявила світовій спільноті про себе – як про незалежну і вільну державу. 28 червня 1996 року Верховна рада прийняла конституцію України.

      Конституція України створена для людей і на благо людей, вона визначає головний порядок у державі та права її громадян. Конституція – це гордість країни, день її прийняття вважається великим святом.

      Діти та молодь нашого села також з радістю прийняли участь у цьому святковому заході. В процесі свята діти активно обговорювали історію створення незалежної держави, а також жваво цікавились значенням Конституції для українського народу, а особливо її законами стосовно дітей.

 

Підготували і провели захід:

Бібліотекар Береська Г. О.

Директор народного дому Чіх С. П.

Переглядів: 466 | Додав: Andrij_Sh | Рейтинг: 0.0/0