Головна » 2017 » Грудень » 21 » І знову свято Миколая, на подарунки дітвора чекає
09:22
І знову свято Миколая, на подарунки дітвора чекає

   

   Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая. Не стало винятком і наше село, де сьогодні раділи всі і дорослі і малі…

    19 грудня 2017 року в с. Купновичі відбулось святкування присвячене Святому Миколаю: «І знову свято Миколая, на подарунки дітвора чекає». Святкування розпочалось Божественною літургією, яку відслужив о. Володимир у місцевому храмі. Далі святкування перемістилось у приміщення бібліотеки. Тут до діток завітав сам Святий Миколай з подарунками, а ті з вдячності розповідали йому вірші, та заспівали всім відому колядку: «Ой хто, хто Миколая любить…».

    Свято Миколая має своє сакральне значення як для дорослих так і для дітей. Напередодні цього дня діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая. Дорослі ж просто сподіваються отримати якийсь подаруночок, адже хоч маленький презент приємно отримати кожному. Це довгожданий день року, адже невідомо, що на тебе чекає – подарунок, а чи може різочка?! Слухняних діток під подушкою чекають гостинці, а от бешкетникам варто задуматися про свою поведінку та чекати в подарунок тільки різочку.

    Нині ми пов’язуємо Свято Миколая тільки з подарунками і часто навіть не здогадуємося про глибоке релігійне коріння та особливості відзначення цього свята нашими предками. Святий Миколай (або Ніколаус) – це реальна історична особа - візантійський єпископ, що прославився своєю любов'ю до дітей і допомогою бідним.

    Саме тому святкування в нашій бібліотеці таке важливе, адже окрім довгоочікуваних подарунків діти отримали й безцінні знання про релігійне коріння цього свята, та про добрі справи святого, якого ми усі так любимо.

    Тож сьогодні нам слід робити приємні подарунки людям яких ми любимо, і не забувати про ближнього свого, помиритись з ворогом і пробачити усі образи, адже саме цього вчить нас Святий Миколай. Це важлива істина яку сьогодні отримали не тільки діти, а й усі присутні на нашому святі. І сповнені цього святкового настрою ми з радістю чекаємо прийдешніх свят…

 

Свято підготували і провели:

Бібліотекар Береська Г. О.

Директор НД Чіх С. П.

Переглядів: 503 | Додав: viytovycholya | Рейтинг: 0.0/0