Головна » 2018 » Січень » 30 » Крути: біль і мужність України!
13:21
Крути: біль і мужність України!

    

 

    29 січня 2018 року в с. Купновичі відбувся захід присвячений вшануванню пам’яті Героям Крут: «Крути: біль і мужність України».

    Усі ми знаємо, що 29 січня минає 100 років із часу героїчної битви під Крутами, коли озброєну й удесятеро більшу російську орду зупинили три сотні гімназистів та студентів. У бою під Крутами оборонці української державності призупинили наступ противника, і саме завдяки цьому дали змогу українській делегації укласти Брест – Литовський мирний договір, який врятував молоду українську державність. Тому гордий український дух не був зломлений, він просто переродився і його частина відродилася в молоді нашого села, яка згадуючи про ці події, просто не могла не вшанувати дітей, які були не набагато старші за них, про те взяли в руки зброю і не побоялися виступити проти агресора, знаючи, що на кону їхнє життя.

    Захід розпочався хвилиною мовчання, після якої діти активно обговорювали ці страшні події, які відбувалися під Крутами. Захоплювалися патріотами, які віддали своє життя за незалежність нашої держави, які своєю кров’ю заплатили за наше світле майбутнє. Після цього усі разом пішли до Символічної могили, де положили квіти і запалили свічку в знак шани та поваги до загиблих.

    В цей день кожен свідомий українець не може не вшанувати тих, кому він завдячує своєю свободою. Тому Героїв Крут вшанували і ми….

 

Захід підготувала і провела:

Бібліотекар Береська Г. О.

Переглядів: 508 | Додав: Andrij_Sh | Рейтинг: 0.0/1