Головна » 2016 » Листопад » 12 » Мово моя солов’їна - ти у цілому світі єдина
10:36
Мово моя солов’їна - ти у цілому світі єдина

      9 листопада 2016р. в приміщенні бібліотеки с.Купновичі  відбувся конкурс знавців української мови: «Мово моя соловїна - ти у цілому світі єдина».

      У цьому конкурсі взяли участь діти 2-6 класів. Діти підготували вірші, пісні, легенди про нашу рідну мову. Вони висвітлили те, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Пробудили у присутніх почуття національної гідності, бажання розмовляти українською мовою. Кожен народ гордий з того, що він має свою державу, волю і гарне життя у своїй країні. Кожен  народ – патріот своєї країни, він любить її, поважає її закон і бореться за її незалежність і волю. А українці, тільки зовсім недавно здобули свою незалежність, у 1991р.

      Тепер у нас є свої держава, воля, своя мова. І хоч як не глумились із нашої мови, принижували і забороняли, не хотіли слухати і чути її мелодику звучання, та сьогодні вона відроджується. Тому, що люди берегли її, як перлину, щоб колись заговорити нею на повний голос. Яка ж вона чиста, гарна, багата і мелодійна, наша українська мова.

         За свої знання, української писемності і мови, діти отримали заохочувальні призи. Також на конкурсі були присутні вчителі Купновицької початкової школи Береська Н. С. і Матківська Г. Б. , які прийняли у ньому активну участь.

      Підготували і провели:

бібліотекар с.Купновичі  Береська Г. О.

директор НД Чіх С. П.

Переглядів: 477 | Додав: Andrij_Sh | Рейтинг: 5.0/1