Головна » 2016 » Листопад » 26 » Над білим янголом скорботи – незгасний духу смолоскип
20:57
Над білим янголом скорботи – незгасний духу смолоскип

      26 листопада 2016 р. у с.Купновичі  відбувся вечір пам’яті: «Над білим янголом скорботи – незгасний духу смолоскип». Він  розпочався панахидою, яку відслужив отець Володимир біля Символічної могили. Виступ продовжили діти 2-10 класів.

      Голодомор – це не просто слово, це назва однієї із найстрашніших трагедій не тільки для України, але й для людства. Голодомор приніс не лише страждання і смерть. Він посіяв страх серед людей. Мільйони невинних людей, мільйони синів і доньок України, мільйони наших рідних і близьких були безжально винищені голодомором.

      Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: І життя людини, і життя країни. Голод 1932-1933 років чорніє великою плямою на демографічній карті України, втрат від цього ще не вдалося повернути – ні матеріальних, ні тим більше людських. Говорячи словами О. Міщенка «Мертвим нікому довіритися, крім живих, - і нам треба так жити тепер, щоб смерть наших людей була  виправдана щасливою і вільною долею нашого народу». Мільйони людей, які загинули у 1932-1933 роках голодною смертю, не можуть безслідно розчинитися у часі і просторі. Про них пам’ятатимемо ми, хто вижив,їх діти та онуки.

      Пам'ять про Голодомор має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім сущим на Землі.

Підготували і провели виступ:

 бібліотекар с.Купновичі Береська Г. О.

директор НД Чіх С. П.   

вчитель молодших класів Береська Н. С.

Переглядів: 575 | Додав: Andrij_Sh | Рейтинг: 5.0/1