Головна » 2017 » Червень » 26 » Пам'ять дідів Береже
12:30
Пам'ять дідів Береже

     22 червня 2017р. в приміщенні бібліотеки с.Купновичі відбулася година вшанування пам’яті жертв війни в Україні: «Пам'ять дідів Береже». Захід розпочався хвилиною мовчання. Діточки зі словами скорботи нагадали про страшні події під час Другої Світової війни 1941-1945 років.

     Цей день встановлено в Україні « … з метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих у цій страшній війні, їх подвигу та жертовності … на підтримку громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань … ». Він нагадує нам про всіх загиблих, закатованих у неволі, які померли в тилу від голоду та поневірянь. В роки війни народ України був не тільки жертвою воєнних втрат, а й жертвою нацистської політики геноциду і насильницького режиму.  Україна заплатила надзвичайно високу ціну за перемогу, за визволення Європи від коричневої чуми, за трагічні помилки та прорахунки свого державного і військового керівництва.

    Друга Світова війна – це наша історія, історія наших співвітчизників: синів і дочок матері – Вітчизни, які поклали своє життя за волю і честь Батьківщини. Тому турбота про ветеранів війни – святий обов’язок – справа честі держави і суспільства в цілому.

    Святий обов’язок нашої пам’яті заповіт предків – передати майбутнім поколінням всю правду про війну, її переможців, боронити рідну землю, так рясно политу кров’ю її захисників.

     Сьогодні ми схиляємо голови перед святою пам’яттю полеглих, одночасно віддаючи шану живим учасникам тепер уже далекої війни, які своїм ратним подвигом, самовідданою працею забезпечили Велику Перемогу.   22 червня навіки залишиться в нашій пам’яті як День Великої Скорботи … 

     В заході прийняли участь діти та молодь с. Купновичі.

 

                                                                                                        Підготували і провели захід:

 Бібліотекар Береська Г. О.

Директор НД Чіх С. П.

Переглядів: 527 | Додав: Andrij_Sh | Рейтинг: 0.0/0