Головна » 2018 » Жовтень » 18 » Під Покровом Пресвятої Богородиці
07:50
Під Покровом Пресвятої Богородиці

О, Мати Божа! Ми - твої діти.
Тобі сьогодні приносим квіти.
Тебе благаєм, уклінно просим,
До Тебе в небо ми руки зносим.
Прийми нас, Мати, під свій Покров,
Тобі даруєм серце й любов,
Від нужд і горя нас збережи,
В лихій годині нам поможи.


      Осінь. Пора радості та смутку, пора спокою і тривог, найбагатша, найщедріша пора. Можливо, саме тому так багато свят на честь Богородиці саме восени. Це і свято Різдва Пресвятої Богородиці, або, як кажуть у народі, «Друга Пречиста» , і одне з найбільших свят - свято Покрови- Покров Пресвятої Богородиці і Пріснодіви Марії.

      Від давніх часів українці дуже урочисто відзначають свято Покрови Пресвятої Діви Марії, що припадає на 14 жовтня. Кожного року з великою любов’ю і вдячністю увесь християнський світ славить Пресвяту Богородицю, Матір Спасителя світу - Ісуса Христа. Для нас українців це свято символізує звязок поколінь і героїчні традиції нашого народу.

      Cвято Покрови стало найбільшим і найзначущим для козаків. Пресвята Богородиця стала для них заступницею і Покровителькою,тому впродовж століть в Україні свято Покрови відзначають ще й як День українського козацтва.

      Українська Повстанська Армія (УПА), яка постала в час другої світової війни на землях Західної України, теж обрала собі свято Покрови за день Зброї, віддавшись під опіку Пресвятої Богородиці.

      Вже вкотре в Україні на свято Покрови вшановують своїх бійців, військові традиції та героїчні подвиги нашого народу. Цей день офіційно визначено Президентом- Днем захисника Вітчизни, тому Покрова - це свято не тільки народне і релігійне, а й національне.

      14 жовтня 2018 року у приміщенні Народного Дому с. Ваньковичі відбулася година спілкування на тему: «Під Покровом Пресвятої Богородиці». Присутніх ознайомлено з історією походження свята, його особливостями, традиціями і повір’ями.

      Бібліотекар Г. М. Кравчишин підготувала і ознайомила присутніх з книжковою виставкою «Усі ми під твоїм покровом, козацька слава і основа!».

      На завершення заходу присутні прочитали спільно молитви «Богородице Діво», «Під твою милість». Нехай над рідною Україною Божа Мати простягне своє біле покривало і захистить нашу державу від бід та страждань.

Захід підготували і провели: Щеп’як О.М та

Кравчишин Г.М

Переглядів: 419 | Додав: viytovycholya | Рейтинг: 0.0/0