Головна » 2017 » Жовтень » 17 » Слава козацька не вмре, не поляже
11:13
Слава козацька не вмре, не поляже

        14 жовтня – це День Покрови Пресвятої Богородиці, День Заснування Української Повстанської армії, День українського козацтва та День захисника України. Чому всі ці події святкуються в один день? Чи не правильніше було б розподілити їх на інші дні? Це просто неможливо, адже вони поєднані не лише датою. Те, що чотири свята відзначаються саме у цей день – не випадковість, а сплетіння української історії та традицій, які ми продовжуємо підтримувати й сьогодні.

       Саме в цей день 2017 року у приміщенні Народного дому с.Ваньковичі проведено урок козацької слави Слава козацька не вмре, не поляже. Під час заходу присутнім надано знання про козацьку добу, про її важливе значення в історії України, про духовний зв'язок з лицарями-козаками, який став утіленням невмирущого українського духу.

        Захід скаладався з двох частин. У першій частині - теоретичній, учасники прослухали інформацію про історичні передумови та виникнення українського козацтва, утворення козацької держави - Запорозьської Січі, а також ознайомлені з козацькими клейнодами. Друга частина - розважальна, яка включала: конкурсну програму ігор, козацьку вікторину та конкурс Чи знаєте ви історію та культуру свого народу. Бібліотекар Кравчишин Г.М. ознайомила присутніх з книжковою виставкою під назвою: “Діво Пресвятая ,матір матерів, пригорни до серця всіх своїх синів”. Всі учасники команд і глядачі були активними. Голова журі О.М. Щеп’як нагородила переможців.

     

Захід підготували та провели:

Кравчишин Г.М. та Щепяк О.М.

Переглядів: 420 | Додав: Andrij_Sh | Рейтинг: 0.0/0