Головна » 2019 » Травень » 15 » Уклін тобі, жінко, мамо, берегине роду!
14:52
Уклін тобі, жінко, мамо, берегине роду!

      Свято матері в с. Острів розпочалося молебнем до  Пресвятої Богородиці у храмі.

      Далі учасники художньої самодіяльності ідуть до Фігури Богородиці прикрашеної чудесними трояндами. Розпочинається просвітницький захід «Пресвятая Богородице спаси нас». Учасниці Фостик Вероніка і Заставна Яринка розпочинають захід молитвою до Пресвятої Богородиці.

       «О найсолодша і найгарніша Мати прекрасної любові: Нехай усі народи пізнають Тебе, усі покоління – благословляють Тебе, усі створіння – величають і прославляють Тебе! Ти одинока – досконала, улюблена Матір несотворенної любові. Вона створила Тебе й обрала, щоб Ти світила немов сонце, на цій прекрасній землі…»

      Далі прозвучали пісні до Матері Божої у виконанні церковного хору (вони ж учасники художньої самодіяльності НД): «Пренебесна, Пречудесна», «Вихваляйте гори й доли», «Що то за Пані», «Радіємо нині з чудес». Були продекламовані вірші присвячені Богородиці: «Яка ж Ти гарна Радосте моя», «Коли в моїм серці надія згасає», «Струнку минаючи тополю». Ведучі та читці заходу у своїх віршованих рядках дякували Матері Божій за дар життя, за ласку й доброту.

За все, за все сьогодні впаду ниць

Перед Тобою о Небесна Пані

За всю красу Господніх таємниць

Що світові такі чужі й незнанні.

Мати Божая Святая,

Україну укріпи

Дай їй волю, дай їй силу

Ворогів всіх відверни.

      На закінчення свята всі учасники виконали пісню «Веди нас Маріє, веди».

Захід провели:

Директор НД – О. Барабань,

Художній керівник – У. Кабай.

Переглядів: 390 | Додав: viytovycholya | Рейтинг: 0.0/0