Головна » 2019 » Жовтень » 21 » «Жінко, ти завжди велична!»
11:55
«Жінко, ти завжди велична!»

Зморшкувате обличчя, порепані руки.

Плечі, наче дуга – літня жінка сільська.

З першим променем сонця встає, не зна  скуки,

Щодень праця чекає її копітка…

 

Ота жінка сільська, що лице зморшкувате.

Скільки в ній доброти, мудрості у очах!

Може статків вона наживе небагато,

Та багатство її у прожитих роках!

      13 жовтня 2019 року у Народному домі у селі Ваньковичі відбулося свято «Жінко, ти завжди велична!». Свято розпочато молитвою до Богородиці, так як День Покрови Пресвятої Богородиці – це найдавніше свято. Воно вважається одним із найбільш шанованих у християнстві та має за собою досить цікаву історію. Але наступний день за календарем 15 жовтня - Міжнародний день сільських жінок, покликаний нагадати суспільству, наскільки багатьом воно зобов'язане сільським жінкам, наскільки цінна їхня праця.

     Сільські жінки складають більше чверті населення земної кулі. Вони відіграють провідну роль у виробництві продовольства, в розвитку стабільності сільських районів. Причому не тільки в промислово розвинених країнах, але і в країнах, що розвиваються. Крім того, вони виконують більшість робіт по догляду за дітьми, літніми і хворими. Ідея проведення Всесвітнього дня сільських жінок була запропонована на 4-й Жіночій конференції ООН, що відбулася в 1995 році в Пекіні, а в 2007 році це свято офіційно був затверджений і Генеральною Асамблеєю ООН, яка у своїй резолюції 62/136 від 18 грудня 2007 року визнає «найважливішу роль сільських жінок, в тому числі жінок, які належать до корінних народів, та їх внесок у прискорення розвитку сільського господарства і сільських районів, підвищення продовольчої безпеки та викорінення бідності в сільських районах».

       Ми вітаємо наших сільських жінок, бажаємо їм сил і міцного здоров`я, тепла і затишку їх домашнього вогнища! Нехай бадьорість і позитивний настрій не покидає Вас ніколи! З святом Вас! І всіх благ!

    

Переглядів: 446 | Додав: viytovycholya | Рейтинг: 0.0/0